Hankkeen tiedot

NimiPuu paremmaksi
Aloituspäivä1.1.2019
Lopetuspäivä30.6.2021
www-sivutwww.puuparemmaksi.fi
TilaPäättynyt
YhteyshenkilöKari Kuuspalo
KuvausTarkoituksena luoda paikallisille viennin avulla kasvua hakeville puurakentamiseen liittyville toimijoille vientiformaatti tai alusta. Hankkeen kohderyhmänä ovat vientihakuiset Pohjois-Savossa toimivat rakennustuotteita valmistavat yritykset sekä rakentamiseen sidoksissa olevat toimijat kuten esimerkiksi puutuotteiden suunnittelijat, valmistajat, arkkitehtiyritykset ja ilmanvaihtoyritykset. Puuteollisuusalan ja rakennusalan yritykset.
KehittämistarvePuurakentamisen ja siihen liittyvien erilaisten tuotteiden vienti on yksittäisen yrityksen kannalta hankalaa ja kallista. Huippuosaaminen kotimaan markkinoilla ei takaa onnistumista viennin käynnistämisessä. Ongelmia ovat erilaiset viennin esteet kuten kohdemaan rakentamisen lainsäädäntö, tullit yms. voidaanko rakennuksen varsinainen
pystyttäminen toteuttaa vievän yrityksen toimesta, vai täytyykö hankkia paikallinen rakentaja? Kuinka se löytyy Löytyykö paikalliselta kumppanilta osaavia puurakentajia? Myös kohdemaan asiakkaiden erilaiset mieltymykset ja mielikuvat siitä mikä on hyvää ja laadukasta rakentamista voivat poiketa suuresti vastaavasta suomalaisesta.
Toimenpiteet
Tulokset
Kumppanit
RahoittajaEAKR 2014-2020