Hankkeen tiedot

NimiTiedolla hyönteisalan tulevaisuuteen
Aloituspäivä14.9.2018
Lopetuspäivä31.3.2020
www-sivut-
TilaPäättynyt
YhteyshenkilöSalla Willman
KuvausHankkeen tavoitteena on aikaansaada maaseudulle uutta liiketoimintaa, jossa kasvatetaan sirkkoja elintarvikekäyttöön tai rehuksi tuotantoeläimille. Hankkeessa edistetään maatalousyrittäjien valmiuksia aloittaa uusi liiketoiminta joko korvaamaan vanhaa maataloustoimintaa tai sen rinnalle lisäelinkeinoksi.

Hankkeen puitteissa suunnitellaan maatalousyrittäjille tarkoitettu koulutus hankkeen toimijoiden yhteistyönä. Koulutusta pilotoidaan valtakunnallisesti eri puolella Suomea ja kehitetään saadun palautteen perusteella monistettava koulutuskonsepti. Koulutuksessa käsitellään mm. sirkkojen kasvattamista ja jalostusmahdollisuuksia, opetetaan liiketoimintaosaamista, mm. uuden liiketoiminnan aloittamista sekä käydään läpi elintarvikelainsäädäntöä ja –asetuksia.

Hankkeessa luodun koulutuksen pilotoinnissa käytetään oppimisympäristönä sirkkakontteja, jotka hankitaan hankkeelle leasing-periaatteella. Sirkkakontti toimii sirkkojen kasvatuspaikkana, ja siellä koulutukseen osallistujat tutustuvat ja osallistuvat sirkkojen päivittäisiin hoitorutiineihin ja sirkkapopulaation elinkaareen.

Hanketta koordinoi TAMK.
Kehittämistarve
Toimenpiteet
Tulokset
Kumppanit
RahoittajaESR Flat Rate 2014-2020